Als ze ergens gek zijn op ‘t goeie leven dan is het in het zuiden. Het bourgondische Limburg, geboorteplaats van Brand, heeft naast ons bier meer lekkers te bieden. Geniet van deze Limburgse wildstoof na een herfstige boswandeling of knusse dag warm binnen. Zo lekker kan ’t goeie leven zijn.
Brand Dubbelbock staat bekend om zijn mildzoete en kruidige tonen. De umami-achtige smaken van deze wildstoof vormen een perfecte combinatie met dit herfstige bier. Limburgs trots, gewoon verwennerij!
Werkwijze
👤 4 personen
🕒 25 minuten
⌛ 2 - 3 uur wachttijd
Smelt de boter in een braadpan. Bak de ui, peen, bleekselderij en knoflook in ca. 3 minuten. Schep het stoofvlees erdoor en bak deze rondom bruin. Schenk de Brand Dubbelbock langs de rand van de pan erbij. Voeg de wildfond, salie en ontbijtkoek toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees zachtjes gaar in ca. 2-3 uur.
Serveertip: Ook heerlijk als vulling voor een wildstoofpasteitje.