Seizoensgerecht Zomer

Gezelligheid gaat door de maag

Smeuïg en simpel

Weizen

Bij Weizen denk jij misschien niet meteen aan combinaties met koken, maar deze zijn er zeker. Probeer deze combinatie eens en verras jezelf en je gezelschap met dit zomerse gerecht. In een handomdraai klaar, geniet ervan!

Dit gerecht, dit bier

Gevulde kipfilet met geitenkaas en Ardennerham

Door de combinatie van de zachte kip en de smeuïge geitenkaas met honing, komen de zachte, romige tonen van de Brand Weizen als één geheel naar voren. De Ardennerham en de saus geven een hartig tintje en maken deze heerlijke combinatie compleet.

Werkwijze
👤 4 personen
🕒 35 minuten

Hak de tijmblaadjes in fijne stukjes. Meng de geitenkaas samen met de bosuitjes, tijm en peper. Snijd elke kipfilet overlangs diep in en vul de ontstane holte met een kwart van de geitenkaasmengsel. Inkeping goed dichtdrukken en de kipfilets strak in de plakken ham wikkelen. In koekenpan boter verhitten en kipfilets op matig vuur in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken, regelmatig keren.
Kipfilets op een warm bord leggen en warmhouden onder aluminiumfolie. Roer de fond, honing, sojasaus en de rest van de tijm door het bakvet. Kook het geheel op hoog vuur in 2/3 minuten tot licht gebonden jus. Breng het verder op smaak met peper en zout. Leg de kipfilets op vier warme borden en serveer de jus eroverheen.

Serveertip: Ook lekker met kruidenkaas in plaats van geitenkaas (en met een heerlijke Weizen)

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 7,5 gram verse tijm
  • 100 gram zachte geitenkaas zonder korst
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • zwarte peper
  • 100 gram ardennerham;
  • 25 gram boter;
  • 1/2 pot gevogeltefond;
  • 1 eetlepel vloeibare honing;
  • 1 eetlepel ketjap manis